casa3dici - omgeving

In de omgeving is veel te doen voor mensen die van sport en bewegen houden, maar ook voor cultuurliefhebbers, en gastronomen!

Fietsen: Neem de (race)fiets mee en sluit je aan bij het peleton van fietsgekken dat rond het meer raast en tegen de bergen opklimt. Als je moe wordt, kun je altijd een van de ferries nemen. Als must-see activiteit geldt een bezoek aan het fietsmuseum en de bijbehorende fietskapel "MADONNA DEL GHISALLO". Het heiligdom voor wielrenners!
Verder zijn er diverse mogelijkheden en trails voor mountain bikers
Kayakken: Bij het huis liggen twee kayaks waarmee op het meer kan worden gevaren. De overkant lijkt dichtbij, maar is toch een dik half uur peddelen.
Zwemmen: Ook in het meer. Via de trappen naar beneden, kom je bij het kiezelstrandje van Lezzeno. Vele uren verkoeling gegarandeerd.
Waterski-en: Bij het strandje is een hotel waar geskied kan worden. Bij hotel Aurora kun je daarnaast ook ritjes op de banaan maken.
Wandelen en hiking: Voor wandelaars en hikers zijn er talloze trails. Hét toppunt is de San Primo (1700m) met de meest fantastische vergezichten over het meer en Bellagio. Practisch langs casa3dici loopt de Strada Regia, een wandelpad tegen de bergkant dat begint bij Como en eindigt in de buurt van Bellagio. Voert langs gehuchten, dorpjes en middeleeuwse kerkjes.
Adventure: Nieuw is het Jungle Raider Park in Civenna waar je een parcours aflegt tussen de boomtoppen op soms wel 15 meter hoogte!